Wat is een prothese bh

Een prothese bh is een speciaal soort bh die is ontworpen om een prothese of prothesen te dragen die worden gebruikt om de vorm en het volume van de borst te vervangen of te versterken. Dit kan nodig zijn in geval van borstamputatie, borstverkleining of borstvergroting. Prothese bh's zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en materialen, afhankelijk van de behoeften van de dragers.

Er zijn verschillende soorten prothese bh's verkrijgbaar

De meeste prothese bh's hebben een pocket aan de binnenkant van de bh waar de prothese in kan worden gestopt. Andere prothese bh's hebben een haak-en-oog sluiting aan de zijkant waar de prothese kan worden bevestigd. Sommige prothese bh's hebben ook een speciale houder of clip aan de voorzijde van de beha waaraan de prothese kan worden bevestigd.

Prothese bh's zijn gemaakt van verschillende materialen

zoals:

  •  katoen
  • spandex
  • nylon
  • polyester. 


Sommige prothese bh's hebben ook een laagje van microvezel of ander ademend materiaal om het comfort te verhogen.

Er zijn ook prothese bh's verkrijgbaar met extra ondersteuning en steun, zoals bredere bandjes of een bredere rug. Dit kan nuttig zijn voor mensen met zwaardere prothese, oedeem of mensen die een extra ondersteuning nodig hebben.


Trendy stijlen en kleuren

Prothese bh's zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen om aan de wensen van de dragers te voldoen. Sommigen kiezen voor een prothese bh die bijna niet zichtbaar is onder kleding, terwijl anderen juist kiezen voor een prothese bh met een opvallende kleur of een trendy print.


Pasvorm

Het is belangrijk om de juiste prothese bh te kiezen die past bij de behoeften van de dragers. Dit kan worden bepaald door het type prothese dat wordt gebruikt, de grootte en vorm van de borst en het comfortniveau van de drager.


Wassen en hygiëne

Het is ook belangrijk om de prothese bh regelmatig te wassen om hygiënisch te blijven en om het comfort te behouden. De prothese bh's moeten volgens de wasinstructies worden gewassen. Sommige prothese bh's zijn ook geschikt om in de wasmachine te wassen, terwijl andere prothese bh's handwas of chemisch reinigen nodig hebben. Het is aan te raden om prothese bh's op een zachte manier te wassen om de levensduur van de bh te verlengen.
Terug naar blog