Wat is een beugel bh?

Een beugel-bh is een type bh dat een vaste of flexibele beugel rond de cups heeft om de borsten te ondersteunen en op hun plaats te houden. De beugel kan helpen om de borsten op te tillen en een mooier decolleté te creëren. De beugel kan ook helpen om rugpijn te verminderen door de gewichtsverdeling van de borsten te verbeteren.


Voordelen van een beugel-bh:

 • Ondersteuning:

  Een beugel-bh kan de borsten goed ondersteunen en op hun plaats houden, wat vooral handig is voor vrouwen met grotere borsten. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen en de houding te verbeteren.
 • Lifting effect:

  De beugel kan de borsten opheffen en een mooier decolleté creëren. Dit kan vrouwen zelfverzekerder laten voelen en hun outfit afmaken.
 • Comfort:

  Sommige beugel-bh's zijn gemaakt van comfortabele materialen en hebben verstelbare bandjes en haken, wat kan helpen om de beha op maat te maken en te voorkomen dat hij te strak of te los zit.

 • Verschillende stijlen:

  Beugel-bh's zijn beschikbaar in een breed scala aan stijlen, van sportbeha's tot bh's met kant en push-up bh's. Dit betekent dat vrouwen een beugel-bh kunnen kiezen die bij hun specifieke behoeften en persoonlijke stijl past.

Nadelen van een beugel-bh:

  • Oncomfortabel:

   Hoewel sommige beugel-bh's comfortabel zijn, kan de beugel voor sommige vrouwen oncomfortabel zijn. Dit kan leiden tot irritatie en huidirritaties rond de beugel.

 • Passendheid:

  Het kan moeilijk zijn om een bh met beugel te vinden die goed past, vooral als je een atypische maten hebt. De beugel kan dan zoals hierboven benoemd oncomfortabel zijn.

 • Visueel onaantrekkelijk:

  Sommige mensen vinden de beugel van een bh onaantrekkelijk of storend als deze te zien is onder kleding.

En bij zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap en het borstvoedingsperiode kan het dragen van een beugel bh enige voordelen hebben. De borsten worden tijdens deze periode groter en zwaarder, dus een goede ondersteuning kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen. Een beugel bh kan ook helpen om de borsten op hun plaats te houden tijdens het bewegen en voorkomen dat ze uit de cups glijden.


Er zijn echter ook enkele nadelen aan het dragen van een beugel bh tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode. Zoals eerder vermeld, kan de beugel ongemakkelijk zijn of drukken, wat sommige vrouwen als onprettig ervaren. Bovendien kan de beugel beperkend zijn in de bewegingsvrijheid, wat sommige vrouwen als ongemakkelijk ervaren tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode.

Het is belangrijk om een bh te kiezen die comfortabel is en goed past, en om de bh regelmatig te vervangen als de borsten groter worden.
Terug naar blog