Zeven vaak genoemde redenen waarom vrouwen graag voor een beugelloze bh kiezen

De 7 redenen:

1. Medisch:

De meest genoemde reden is toch wel vanwege medische oorzaken. De medische redenen lopen uiteen van kleine beperking tot grote ingrepen. Vaak wordt er ook door de huisarts of behandelend arts geadviseerd om eerder voor een beugelloze bh te kiezen op basis van de ervaringen van hun patiënten.


2. Comfort:

Het comfort van een bh zonder beugel wordt over het algemeen als prettiger ervaren dan bij bh's met beugels. De beugelloze bh voelt als een tweede huid. Dit is natuurlijk een hele persoonlijke ervaring en keuze. Maar het is niet toevallig dat er de laatste jaren meer vraag is naar beugelloze bh's.

3. Steun:

Een verrassende ervaring die vaak genoemd wordt is dat de beugelloze bh net zo goed steun geeft als bh's met beugels. In het begin kunnen vrouwen die niet anders gewend zijn dan het dragen van bh's met beugels dat eigenlijk niet geloven. Men is die harde beugel gewend en dat kan toch niet anders als het op steun aankomt. Maar met het juiste model is het net zo vanzelfsprekend dat de beugelloze bh goede steun geeft. Het is een kwestie van uitproberen en dat zelf ervaren.

4. Brede bandjes:

Beugelloze bh's vind je in allerlei soorten en vormen, zo zijn er ook modellen met brede bandjes. Bij de aanschaf van een bh is het niet het eerste waar op gelet wordt. Maar als de keuze er is en onder de aandacht gebracht wordt, wordt de voorkeur vaak aan de bredere bandjes gegeven, zeker als die ook nog eens modieus en goed passen bij de kleding en de kleur.

5. Verrassende prijs:

Het valt op dat een goede beugelloze bh vaak niet duurder is dan een beugel bh.  Dat is niet altijd zo, maar er zit natuurlijk wel verschil in de productie en materialen.

6. Duurzaamheid:

Een trend die steeds meer komt in de hele kledingindustrie, is het gebruik van gerecycled materialen. Met name bij het ontwerpen en maken van beugelloze bh's loopt men daarin voorop. Bij het recyclen van bh's met beugels gaat dat nu eenmaal wat moeizamer. De beugel wordt daarbij niet snel hergebruikt maar gerecycled als metaal voor andere producten. (Dit kunnen wij overigens niet achterhalen of dit waar is of niet)

Wist je al dat wij een prothese bh in de collectie hebben waarvan de voering gemaakt is van reststoffen die over waren van de productie van andere bh's?

7. Warm weer:

Hoewel het niet direct een reden heeft, is het idee dat beugelloze bh's als minder warm ervaren. Zeker nu in deze zomer met extreme temperatuur wisselingen komt dat toch vaak weer ter sprake bij onze klanten. En ook al is het misschien maar een idee, als een beugelloze bh bij warm weer prettiger worden ervaren dan is dat toch prima.

 

Terug naar blog