Hoe pas ik thuis een bh?

Thuis een bh passen kan lastig zijn. Een bh passen begint met het goed bepalen van de juiste maat. Dit kan gedaan worden door met een meetlint de omtrek van de borst te meten, onder de borst en rond de rug. De maat die hieruit komt, geeft een indicatie van de juiste maat bh. Het is echter belangrijk om te weten dat merken en modellen kunnen verschillen in maatvoering, dus het is aan te raden om verschillende maten te proberen.

Wanneer een bh gepast wordt, is het belangrijk om de juiste pasvorm te controleren. De band moet strak rondom het lichaam zitten, zonder dat hij knijpt. De cups moeten goed passen en de borsten moeten geheel worden opgevangen zonder dat er tepels uitsteken. Het is ook aan te raden om de bh te testen door te bewegen, zodat de pasvorm tijdens activiteiten kan worden gecontroleerd.

De schouderbandjes van een bh moeten comfortabel zitten, niet te strak of te los. Als ze te strak zitten, kunnen ze knellen of zelfs in de huid snijden, wat leidt tot ongemak en zelfs pijn. Als ze te los zijn, kan de bh niet goed ondersteunen en kan de band afzakken.

Een goede pasvorm voor de schouderbandjes is als je er twee vingers tussen kunt doen, zonder dat de band los zit. Het is ook belangrijk om te controleren dat de bandjes recht zitten, en niet schuiven of afzakken. Het is ook aan te raden om te controleren of de bandjes niet te breed of te smal zijn.

Als de bh niet goed past, kan het zijn dat de maat of model niet geschikt is. Het is aan te raden om een andere maat of model te proberen.

Terug naar blog